Omgevingsvergunning archeologisch beschermd (rijks)monument
Wilt u een monument verbouwen of restaureren? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.
Wat moet u doen?
- U vraagt de vergunning aan via het omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website).
- De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beoordeelt de aanvraag. Zij komt dan via de gemeente met een ontwerpbesluit op uw aanvraag. Iedereen kan binnen 6 weken zijn of haar mening (zienswijze) hierover geven.
- Bent u het niet eens met het ontwerpbesluit? Geef dan in uw zienswijze aan waarom.
- U ontvangt vanzelf bericht van de Rijksdienst of u de vergunning krijgt.
- Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een beroep indienen bij de rechtbank. Dit kan alleen als u een zienswijze heeft ingediend.
Vooroverleg
Neem voordat u de vergunning aanvraagt, contact op met de gemeente. In een vooroverleg kunt u uitleggen wat u wilt doen. De gemeente kan dan meteen zeggen of dit mogelijk is. Zo voorkomt u dat u een aanvraag indient die later wordt afgewezen. Op onze pagina vooroverleg vindt u alle informatie.
Aanvragen Vergunning
Via Omgevingsloket online (Deze link gaat naar een externe website) kunt u nagaan of u een vergunning moet aanvragen. U kunt de aanvraag meteen digitaal indienen. Gebruik hiervoor uw DigiD inlogcode (Deze link gaat naar een externe website). U kunt het formulier ook downloaden en uitprinten. Bedrijven kunnen de aanvraag alleen digitaal doen. Gebruik hiervoor eHerkenning. (Deze link gaat naar een externe website)
Vragen?
De medewerkers van het team vergunningverlening zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via het telefoonnummer 088 432 70 00.
U kunt hen het beste bereiken:
• maandag t/m donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur
• maandag t/m donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur
• vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen.
Heeft u vragen aan de adviseur Cultuurhistorie stuurt u dan bij voorkeur een e-mail naar monumenten@drutenwijchen.nl.