Lees pagina voor

Bewindvoering

7 oktober 2024

Er is een belangrijke stap gezet om de bewindvoering voor onze inwoners te verbeteren. De gemeenteraad heeft het plan "Grip op Bewindvoering" goedgekeurd. Hiermee willen we meer controle op en openheid over de bewindvoering geven.

Het doel is dat inwoners onder bewind betere steun en begeleiding krijgen. En dat we onduidelijke communicatie kunnen voorkomen. Daarom gaan we met bewindvoerders afspraken maken. Dit moet ertoe leiden dat inwoners korter onder bewind hoeven staan. En dat ze na het bewind hun eigen geldzaken weer beter zelf kunnen regelen.

Wethouder Derks: "We zien dat de kosten van bewindvoering stijgen. En dat de samenwerking met de gemeente beter kan. We hebben over het algemeen goede ervaringen met onze bewindvoerders. Tegelijk zien we kansen dat we het elkaar makkelijker kunnen maken met als resultaat betere steun en begeleiding van de inwoners onder bewind."

Met deze maatregelen willen we vertragingen in het proces van hulpverlening voorkomen en de kosten verlagen. Ook kan de gemeente bewindvoerders aanspreken die zich niet aan afspraken houden.

Meer nieuws

Al het nieuws