Lees pagina voor

Bewaakte fietsenstalling centrum Wijchen gaat open

4 oktober 2024

In het centrum van Wijchen parkeer je gratis. En binnenkort kun je je fiets ook bewaakt stallen in de nieuwe en bemande fietsenstalling aan het Europaplein. Op vrijdag 18 oktober wordt de fietsenstalling door wethouder Geert Gerrits geopend.

Wethouder Geert Gerrits: “We willen bezoekers van het centrum van Wijchen graag aanmoedigen om met de fiets te komen. Dat is gezond, goed voor het milieu, en het ontlast de parkeerplaatsen voor auto’s. We gaan deze fietsenstalling bemannen met servicemedewerkers. Daarmee zorgen we voor een prettige, menselijke sfeer in de fietsenstalling. Ook is het mogelijk om (met de eigen oplader) e-bikes op te laden, is er een fietspomp aanwezig en komt er een mindervalidetoilet met een plek om een baby te verschonen.”

Ervaring opdoen voor definitieve fietsenstalling

Het winkelpand van Pets Place kwam leeg te staan. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om overdekte en bewaakte parkeerplekken voor fietsen te realiseren. Tijdens de bouwperiode van Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM) wil de gemeente ervaring opdoen met deze inpandige en bemande fietsenstalling. “Deze ervaringen nemen we mee bij de realisatie van de definitieve fietsenstalling binnen TKWM. En bij de inrichting van het fietsparkeren in de rest van het centrum. Want door de (elektrische) fietsen aan de rand van het centrum te parkeren, wordt het ook prettiger lopen door de winkelstraten”, aldus wethouder Gerrits.

Openingstijden

De fietsenstalling is een kwartier voor tot een kwartier na de openingstijden van de winkels geopend en bemand:
Maandag 12.45 - 17.45 uur
Dinsdag 9.15 - 17.45 uur
Woensdag 9.15 - 17.45 uur
Donderdag: 8.15 - 17.45 uur
Vrijdag: 9.15 – 20.15 uur
Zaterdag: 9.15 – 17.15 uur
Zondag: gesloten
Koopzondagen 12.45 – 17.15

Meer nieuws

Al het nieuws