Lees pagina voor

Column: Alle beetjes helpen

25 september 2024

Een aantal jaren geleden stelde mijn zoon een doel. Na de speelgoedtractor te zijn ontgroeit, was de volgende stap een echte tractor. Hij nam een baan als bezorger van weekbladen. Hij spaarde beetje voor beetje een heuse tractor bij elkaar. Nog trotser dan mijn zoon was ik. Hij had laten zien dat met het stellen van een doel en met wilskracht veel mogelijk is.

Wij hebben als gemeente ook een doel gesteld: minder stenen, meer groen. Zo willen we komen tot Een groener Wijchen. We doen dit als gemeente bijvoorbeeld tijdens de renovatie van straten. Inwoners stimuleren we met de actie Een groener Wijchen. En zaterdag 5 oktober komen we weer in actie. Iedere inwoners van de gemeente krijgt tegen inlevering van een tegel een aantal plantjes. Er zijn ook leuke prijzen te winnen.

Ik hoor u denken: “Wat draagt een tegel bij?” Kijk naar het voorbeeld aan het begin van deze column: alle beetjes helpen echt. Veel inwoners zijn u al voor gegaan. Honderden tegels of ander straatwerk hebben we de afgelopen 2 jaar aangeboden gekregen. Ingewisseld voor een plant, struik of boompje. Doet u mee om samen met ons het doel te bereiken?

Kom zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur naar de Markt in Wijchen. Misschien treft u mij of mijn collega Bea Schouten dan ook aan. Neem een tegel mee uit uw eigen tuin en beetje voor beetje wordt Wijchen groener. Alle beetjes helpen echt.

Twan van Bronkhorst
Wethouder openbare ruimte

Meer nieuws

Al het nieuws