Lees pagina voor

Uitreiking Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Coenders-Spanjers

24 september 2024

Mevrouw W.M. (Wilma) Coenders-Spanjers uit Wijchen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg haar onderscheiding voor haar langdurige verdiensten als lid van de barcommissie van Sportvereniging AWC. Maandag 23 september speldde burgemeester R. Helmer-Englebert het lintje op.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse algemene bestuurs- en ledenvergadering van Sportvereniging AWC. Bij binnenkomst van burgemeester, wethouder en familie bleek tot verbazing van mevrouw Coenders-Spanjers dat de vergadering als smoes was gebruikt om haar deze avond naar de kantine van het sportpark te laten komen.

Vrijwilligersactiviteiten

Mevrouw Coenders-Spanjers is een bekend gezicht bij AWC. Sinds 1 augustus 1981 is zij lid van de sportvereniging en meldde zich toen ook gelijk aan voor een vrijwilligersfunctie. Zij ging aan de slag als barmedewerkster in het toenmalige jeugdhonk. In de loop der jaren ontwikkelde zij zich als een echte professional. Kundig, betrokken en benaderbaar voor iedereen.

Al die jaren werkte mevrouw Coenders-Spanjers in de kantine, achter de bar en in de keuken. De kantine is het hart van de sportvereniging. Decoranda zorgt ervoor dat alles elke dag er weer spic en span bijstaat. Dat iedereen zich welkom voelt en de gezelligheid met elkaar kan opzoeken.

Met name in de weekenden, en één avond in de week, werkt zij in de kantine. In de weekenden is zij ’s morgens voor dag en dauw aanwezig. En voorziet de kinderen en ouders van een kop koffie, limonade en een snack. Vaak vertrekt zij pas weer in de avond naar huis.

Door alle nevenactiviteiten die mevrouw Coenders-Spanjers ernaast doet, is zij eigenlijk elke dag wel te vinden op het sportpark. En dat al ruim 42 jaar! En nog steeds met evenveel passie en toewijding als voorheen.

Voor al dit vrijwillige werk ontving mevrouw Coeders-Spanjers op maandag 23 september 2024 de Koninklijke onderscheiding.

Meer nieuws

Al het nieuws