Lees pagina voor

Incident Mezenhof Wijchen

19 september 2024

Op dinsdagavond 17 september 2024 vond er een incident plaats bij een woning aan de Mezenhof in Wijchen.

Wat is er gebeurd?

Er is een explosief aangetroffen bij een woning aan de Mezenhof. De politie en de explosievenopruimingsdienst kwamen ter plaatse. Het explosief is veilig afgevoerd.

Wat is nu bekend?

Het onderzoek van de politie is in volle gang. Er is op dit moment geen informatie bekend over een motief of aanleiding.

Wat is tot nu toe gedaan?

De politie, de wijkbeheerder van woningcorporatie Talis en een boa van de gemeente zijn bij de bewoners van de Mezenhof aan de deur geweest. Buurtbewoners hebben een brief gekregen met de informatie die in dit bericht staat. In de brief geeft de burgemeester ook aan dat zij bereikbaar is voor buurtbewoners die hun ervaringen willen delen.
Op 23 september vond er een informele samenkomst plaats, waar buurtbewoners hun ervaringen en zorgen konden delen met elkaar, met de burgemeester en met medewerkers van de gemeente, politie en Talis.

Woning tijdelijk gesloten

De burgemeester heeft besloten om de betreffende woning tijdelijk te sluiten. Vooralsnog voor twee weken. Dat betekent dat de bewoners tijdelijk ergens anders verblijven.
Burgemeester Renske Helmer-Englebert: “Ik ben geschrokken, we kennen dit niet in Wijchen. We nemen dit incident zeer serieus. Het tijdelijk sluiten van de woning geeft de politie de ruimte om goed onderzoek te doen naar wat er gebeurd is. Ook hoop ik dat deze sluiting de buurtgenoten rust geeft.”

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u iets verdachts gezien of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met uw wijkagent via politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten (Deze link gaat naar een externe website). U kunt ook bellen naar 0900 8844. Wilt u liever anoniem melden? Doe dat dan via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan telefonisch via 0800 7000 of online op de website meldmisdaadanoniem.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Slachtofferhulp

Buurtbewoners die steun en advies nodig hebben, kunnen gratis contact opnemen met Slachtofferhulp. Dat kan via WhatsApp, telefonisch, via e-mail of de chat op de website. Alle contactgegevens vindt u op slachtofferhulp.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Meer nieuws

Al het nieuws