Lees pagina voor

Column: Samen tegen laaggeletterdheid

4 september 2024

Met de start van het nieuwe schooljaar waait er een frisse wind vol kansen. Voor velen betekent dit nieuwe vaardigheden leren, vriendschappen sluiten en persoonlijke doelen bereiken. Maar niet iedereen heeft dezelfde startpositie. In onze gemeente zijn er nog te veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit noemen we laaggeletterdheid. Deze belemmering heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat we hier aandacht aan blijven besteden.

Om het bewustzijn rondom dit onderwerp te vergroten, organiseren we op 9 september een inspirerende theatervoorstelling in 't Mozaïek. Deze interactieve voorstelling laat zien hoe moeilijk het is voor mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven, rekenen of omgaan met een computer. En hoe wij allemaal hierbij kunnen helpen. Het is een unieke kans om meer te leren over dit belangrijke onderwerp en om mee te denken over oplossingen.

Ik raad iedereen aan om deze voorstelling te bezoeken. Niet alleen als u geïnteresseerd bent in maatschappelijke kwesties, maar ook als u wilt bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Mis deze kans niet om geïnspireerd te raken en een steentje bij te dragen aan de strijd tegen laaggeletterdheid. Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de pagina theatervoorstelling-laaggeletterdheid.

Laten we dit schooljaar beginnen met een open hart en de bereidheid om te leren en te helpen. Of gewoon door geduld en begrip te tonen. Samen kunnen we echt verschil maken!

Martijn Derks
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws