Lees pagina voor

Help jij regelmatig iemand?

30 augustus 2024

Zorg jij voor jouw partner, vader of moeder, omdat die het niet meer alleen redt? Of voor jouw zoon of dochter, omdat die een beperking heeft? Of misschien wel voor jouw buur of vriend die het al een poosje moeilijk heeft. Je vindt het vast heel normaal dat je voor die persoon klaarstaat. Maar wist jij dat dit mantelzorg heet?

Wethouder Bea Schouten merkt dat de meeste mensen die mantelzorger zijn, zichzelf niet als mantelzorger zien. “Ze zijn er gewoon voor hun vader, moeder, kind, vriend of buurtgenoot. Ik zie het ook in mijn eigen omgeving. Toen mijn schoonvader ziek werd, deden mijn schoonzussen zoveel. Het begint met ‘dat doe ik wel even’, maar stiekem komt er steeds iets bij en dan kunnen mensen het op een gegeven moment niet meer aan.”

Vertel nu jouw verhaal!

Daarom wil de gemeente deze, vaak onzichtbare, zorg zichtbaar maken. En vraagt ze jou om een foto te maken van jouw mantelzorg. Deze foto gebruikt de gemeente graag om de persoonlijke verhalen achter mantelzorg te vertellen. Het gaat hierbij om dat ene speciale moment of juist het alledaagse. Beschrijf daarbij kort wat dit waardevolle moment voor jou betekent. En stuur dit in voor 6 oktober 2024 naar mantelzorg@wijchen.nl

Jouw zorg én foto worden beloond

Uit de ingezonden foto’s kiest een jury 3 prijswinnaars. Win jij met jouw verhaal een Wijchen=cadeaukaart van € 75,-, € 100,- of € 150,-? Op de Dag van de Mantelzorg, zondag 10 november, staat in Kasteel Wijchen een kopje koffie of thee met iets lekkers voor jou klaar. Iedereen die een foto instuurt, krijgt dan een afdruk van deze foto en een kleine attentie mee naar huis. En je ontmoet hier andere mantelzorgers.

Op de pagina Mantelzorg lees je alle informatie over hoe je kunt meedoen én hoe je je kans op één van de prijzen vergroot.

Bron: Dymph Essenstam
Bron: Dymph Essenstam

Meer nieuws

Al het nieuws