Lees pagina voor

Brief aan de inwoners van Wijchen

14 augustus 2024

Beste Wijchenaren,

In onze gemeente zien we helaas steeds meer afvaldumpingen. Dit gebeurt in het buitengebied en in woonwijken, op achterom-paden, grasvelden, bij bomen, in bermen, sloten en bij onder- en bovengrondse containers. Afvaldumpingen zorgen voor veel ergernis bij bewoners. Onze medewerkers begrijpen niet waarom mensen hun eigen wijk of de omgeving van anderen vervuilen.

Bij ondergrondse restafvalcontainers, GFT-, luier- en glascontainers staat ook vaak extra afval. Soms is een container vol of kapot, maar er zijn altijd andere containers in de buurt die u kunt gebruiken. Afval naast een container is lelijk, het trekt ongedierte aan en omwonenden ergeren zich eraan. Bij glascontainers treffen we aquariums, ruiten en bloemvazen aan. Die horen niet thuis in een glascontainer. Dit soort glas kunt u gratis naar de Milieustraat brengen.

De gemeente ruimt het wel op

Er zijn inwoners in verschillende wijken die afvalzakken met vuil, hout, matrassen, papier, piepschuim en ander afval in verschillende wijken in plantsoenen gooien. Ze denken: ‘De gemeente ruimt het wel op.’ Dat klopt, maar alle inwoners van Wijchen draaien op voor de kosten en dat kan aardig oplopen.

Milieustraat

Gelukkig heeft de gemeente Wijchen een mooie Milieustraat op Bijsterhuizen. Daar kunt u veel afval gratis naartoe brengen. Met de afvalpas kunt u ook jaarlijks 200 kilo betaald afval gratis inleveren.

Ik wil u oproepen om gebruik te maken van de verschillende afvalcontainers, geen afval te dumpen en om uw afval goed te scheiden. Dat helpt ons om uw omgeving schoon en de kosten onder controle te houden. Laten we samen zorgen voor een schone wijk. Dit is niet alleen prettig en gezonder voor u, maar voorkomt ook ergernissen bij uw medebewoners.

Helpt u ook mee?

Met vriendelijke groet,

Twan van Bronkhorst
wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws