Lees pagina voor

Column: Op de juiste plek

31 juli 2024

Misschien herkent u dat wel: de doorlopende wens om dingen op een logische plek neer te zetten. Binnen handbereik of juist in een verre hoek. Midden in het zicht of meer verborgen in een andere ruimte. Je schept orde in de omgeving waarin je leeft. Het maakt je dagelijks leven vaak prettiger en je houdt tijd over voor de dingen die er echt toe doen.

Dit is ook waarom ik als wethouder Ruimtelijke Ordening blij word van de ontwikkeling van het Kraanvogelgebied. Dit bedrijventerrein ligt op een fantastische plek: goed bereikbaar, dichtbij het centrum en op loopafstand van het station. Een prachtige plek om te wonen zou je kunnen zeggen. En dat is het ook! Maar in werkelijkheid tref je, naast enkele vitale bedrijven, vooral leegstaande panden en verrommeling aan. Al jaren een doorn in het oog van omwonenden. En geen visitekaartje als je met de trein ons mooie Wijchen binnen rijdt.

Maar dat gaat nu veranderen. De sloop van de oude bedrijfspanden is deze maand gestart. Er komen mooie huizen en appartementen voor terug. Die zijn ook hard nodig, want het tekort aan woningen is onverminderd groot. We maken ons daarbij sterk voor zoveel mogelijk betaalbare woningen. De vitale bedrijven mogen best nog even blijven in het Kraanvogelgebied, terwijl ondertussen gekeken wordt naar nieuwe kansen elders. Stap voor stap krijgen de dingen een logische plek. Voor een wethouder Ruimtelijke Ordening een mooi resultaat. Maar belangrijker: hopelijk krijgen straks meer Wijchenaren de kans om op deze fijne plek te wonen. Op de juiste plek. Daar word je vrolijk van!

Geert Gerrits
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws