Lees pagina voor

Renovatie en verduurzaming Mozaïek eind augustus van start

29 juli 2024

De gemeenteraad van Wijchen heeft op 20 juni een extra krediet beschikbaar gesteld om Sociaal Cultureel Centrum ’t Mozaïek te renoveren en verduurzamen. Daarmee kan de verbouwing van het pand van start. De kosten bedragen ruim 8 miljoen euro. De Europese Unie geeft een DuMaVa-subsidie (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed) van 1,275 miljoen. Als alles volgens plan verloopt, zijn de bouwwerkzaamheden in april 2026 klaar.

‘Na akkoord van de gemeenteraad en de ondertekening van de overeenkomst met aannemer BINX kunnen we aan de slag,’ zegt wethouder Twan van Bronkhorst. ‘Een forse investering voor de verduurzaming van een gebouw waarin veel organisaties en maatschappelijke ondernemers een werkplek krijgen. Die voldoen straks aan alle wettelijke eisen. Het gebouw heeft een flinke historie. Na veel lastige besluiten kunnen we er de komende decennia weer mee vooruit en kunnen we er trots op zijn.’
Volgens de huidige planning start aannemer BINX eind augustus met de sloop van de zogenaamde zone D. Dit is het gedeelte tussen de theaterzaal (zone E) en de bibliotheek (zone G). Daarna wordt dit deel weer opgebouwd met een extra verdieping. In mei 2025 moet dit klaar zijn. Dan vinden de afdeling Jeugdgezondheidzorg van de GGD, Verloskundepraktijk Yuux en de openbare bibliotheek hier een plek.

Wethouder Twan van Bronkhorst en directeur Leonie Meuwszen van BINX ondertekenden het contract voor verduurzaming en renovatie van ’t Mozaïek.
Wethouder Twan van Bronkhorst en directeur Leonie Meuwszen van BINX ondertekenden het contract voor verduurzaming en renovatie van ’t Mozaïek.

Tijdelijke verhuizing

Het tweede deel van het project is de renovatie en de (gevel-)isolatie van zones A, B en C. Hierbij ligt het accent op de klimaatinstallaties voor koelen, verwarmen en ventileren. Tijdens deze renovatie verhuizen alle vaste huurders tijdelijk naar een andere plek.

Geen transporten in de ochtendspits

Aannemer BINX richt tijdens de werkzaamheden in zone D een tijdelijke bouwplaats in. Het aan- en afvoeren van het bouwmateriaal gaat via de Zuiderdreef en Oosterweg/Campuslaan. Er vinden geen transporten plaats tijdens de ochtendspits, als (fietsende) scholieren naar het Maaswaal College gaan.

Op deze foto zijn de verschillende onderdelen van het bouwproject bij ’t Mozaïek goed zichtbaar.
Op deze foto zijn de verschillende onderdelen van het bouwproject bij ’t Mozaïek goed zichtbaar.

Meer nieuws

Al het nieuws